محسن رضایی:انفجار کم سابقه بیروت کاملا مشکوک است-راهبرد معاصر
ایرج شاهوردی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد سرلشکر سلامی: امام خمینی(ره) عظمت از دست رفته مسلمانان را احیا کرد بهادری جهرمی: شهید رئیسی در اوج بحران‌ها امیدوار بودند احمدی‌نژاد: مهمترین هدف و برنامه کاری بنده تمرکز بر حل مشکلات معیشتی مردم است محمود صادقی در انتخابات 1403 ثبت نام کرد افشارزاده برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد زریبافان: نام دولتم «خدمت و مجاهدت برای حل مشکلات» است اسماعیلی : مردم می خواهند راه رجایی و رئیسی ادامه یابد احمدی‌نژاد داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری شد اسماعیلی وزیر ارشاد در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد زریبافان داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری شد آغاز چهارمین روز ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دعوت جمعی از نمایندگان مجلس از قالیباف برای ثبت‌نام در انتخابات زاکانی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شد دعوت جبهه شریان از بذرپاش برای انتخابات ریاست جمهوری

محسن رضایی:انفجار کم سابقه بیروت کاملا مشکوک است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام انفجار کم سابقه بیروت را دانست و گفت: این حادثه با رفتارهای آمریکایی اسراییلی سالهای اخیر هماهنگی و سنخیت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۱ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 06
کد خبر: ۵۳۷۷۶

به گزارش راهبرد معاصر محسن رضایی در یادداشتی به نام «هیروشیمای معیشت» نوشت:

انفجار کم سابقه بیروت کاملا مشکوک است و با رفتارهای آمریکایی اسراییلی سالهای اخیر هماهنگی و سنخیت دارد. با این فرض حکایت انفجار بندر اقتصادی بیروت از دو منظر مهم جای تامل دارد:

از زاویه ای جایگزینی جنگ اقتصادی به جای جنگ نظامی و طرف دیگر راهبرد تهدید معیشتی به جای استفاده از بمب اتم است.

با این انگاره؛ می توان سیاست اسراییل و آمریکا را هیروشیمای معیشت و یا گندم نامید؛ زیرا با توجه به دو نکته ذیل در حادثه بیروت و حوادث مشابه بیشترین مساله ای که به عنوان پیش نیاز افزایش فشار بر مردم مورد تهدید و آسیب واقع شده معیشت و قوت مردم بوده است:

۱- سیاست ترامپ بر خلاف اسلاف خود از جمله بوش و ریگان از اولویت دهی به جنگ اقتصادی نسبت به اقدام نظامی برخوردار می باشد. برای مثال ترامپ علیه چین و اروپا از ابزار تعرفه ها و علیه ایران و روسیه از تحریم ها بهره برده است. به بیان دیگر ترامپ به نتیجه رسیده که بمب اتمی و دیگر ابزار نظامی خاصیت خود را از دست داده و جنگ اقتصادی را اولویت نخست خود قرار داده است. 

۲- نتایج انفجار بیروت بسیار شبیه نتایج اقدامات دیگر آمریکا در لبنان ارزیابی می گردد از جمله اقدامات مذکور تلاش برای کاهش شدید لیر لبنانی در چند ماه اخیر است. جالب توجه است که سالهای زیادی هردلار در مقابل ۱۵۰۰ لیر لبنانی معامله می شده، ولی از پنج ماه قبل به این طرف هر دلار در مقابل۹۰۰۰ لیر لبنانی معاوضه گردیده است و با این تغییر قدرت خرید مردم لبنان به شدت کاهش یافته و معیشت مردم لبنان تحت فشار شدید قرار گرفته است. 

در انفجار بیروت نیز معیشت مردم  یعنی ذخایر گندم و مواد غذایی آسیب جدی دیده است.

 

ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده